Omhoog
Aanmelden
Interview Djené Jansen

Djené Jansen (eerstejaars havo) 

‘Je raakt hier snel gewend’

Tegen de kinderen die nu in groep 8 zitten zou ik willen zeggen: Kies een school die bij je past. Ga eens sfeer proeven op de open dag en kijk ook naar de leermethodes. Werken ze veel met boeken of gaat alles via de computer en het digibord? Kijk niet naar je vriendinnen die misschien een andere school kiezen, het gaat er om of jij je er thuis voelt.
Ik zit nu in een hele fijne klas, maar het is wel een stuk drukker dan in groep 8. Maar je raakt er snel aan gewend. Ook heb ik meer huiswerk dan vorig jaar. En het moet ook eerder af zijn, vaak de volgende dag al. Wat ik heel fijn vind op Durendael, is de lesmethode. Eerst legt de leraar het uit, daarna maken we zelfstandig de oefeningen en tot slot kijken we het gezamenlijk na. Dan zie je meteen of je het snapt.
Wat ik ook heel erg leuk vond was het brugklaskamp aan het begin van het jaar. We zijn toen met een heleboel eersteklassers twee dagen naar De Beekse Bergen geweest. Daar zaten we met z’n zessen in een huisje en moesten we ook zelf koken. Een keer hadden we zelfs fik in de pan! ’s Avonds waren er sport- en spelactiviteiten, zoals bijvoorbeeld met een groep leerlingen een levende piramide bouwen.  Toen moesten we bij elkaar op de schouders klimmen en zo, dan leer je elkaar echt snel kennen.