Omhoog
Aanmelden
IB Nederlands

IB flyer 

In tvwo 4-6 en thavo 4-5 gaan de tweetalige leerlingen verder in het TTO-bovenbouwprogramma (Senior TTO-school). Minimaal 30% van de studielast wordt in het Engels aangeboden. Het betreft de volgende vakken: maatschappijleer (Social Studies), CKV (Cultural Artistic Training), ANW (Science for Public Understanding). Dit laatste vak is alleen voor vwo leerlingen.

Daarnaast zullen de leerlingen hun Engelse voorsprong verder uitbreiden in de lessen Engels-plus. Vanaf klas 4 start het IB-programma (Internationaal Baccalaureaat) naast het reguliere havo- en vwo-programma. Het IB is een internationaal erkend diploma.

Op deze manier kunnen ze het nationale examen doen voor een havo/vwo diploma en hun IB-English diploma halen. Hierdoor krijgen zij de kans om overal ter wereld te gaan studeren. Het is namelijk zo dat het vwo/havo diploma internationaal erkend is en er is ook geen intake nodig voor de Engelse taal vanwege het IB-certificaat.

Natuurlijk nemen deze leerlingen ook deel aan een groot aantal activiteiten, zoals Model United Nations en uitwisselingen met andere scholen tot educatieve reizen naar het buitenland.

A. Lensvelt
Teamleider tvwo/thavo 4-6

H. Huijskens
IB coördinator

Informatie over het IB Engels programma