Groep 8

 

Kennismakingsproject groep 8

Ook dit jaar kun je als groep 8 leerling kennismaken met het technasium. Dit doen we zoals het in het echt ook gaat. Dus een echt probleem, een echt project en een echte opdrachtgever!

Ook dit jaar hebben we weer een uitdagend kennismakingsproject.

 

Ontwerp een opstakel voor een Dronerace!

Hierbij ga je ook zelf vleigen met een drone.

Een echte uitdaging dus!

 

Je kunt je nu hier inschrijven.

 

Een officieel Technasium!

predicaat technasium.jpg

 
 

In één zin is een technasium een school waar je naast de reguliere vakken zoals wiskunde, Nederlands of natuurkunde ook elke week werkt aan projectmatige opdrachten die komen vanuit het bedrijfsleven.

Je werkt aan problemen waar normaal gesproken een industrieel ontwerper, een architect, een ontwerper van computergames of een ingenieur mee te maken krijgt. Hierdoor ervaar je of zo'n beroep of een bepaalde richting iets voor jou is.

Lekker veel doen!

Bij het technasium mag je lekker veel doen. Natuurlijk gaat het bij een technasium om de  creatieve ideeën en inventieve oplossingen die jullie bedenken maar dit moet natuurlijk wel getest worden. Vandaar dat we altijd een prototype of bijvoorbeeld een maquette bouwen.

Onderzoeken & Ontwerpen

Tijdens projecten van telkens acht weken kom je twee keer per week bij elkaar in het innovatorium. Daar is ruimte om te brainstormen, je kunt er werken aan de computer, er is een laboratorium, een atelier en een werkplaats om te kunnen ontwerpen en een prototype te kunnen maken.

 

 

 

Je werkt in kleine groepjes samen aan een project. Je ontwerpt en bouwt bijvoorbeeld een schaalmodel (prototype) van een energiezuinig huis. Hoe ontwerpen we een hippe hangplek voor jongeren of kunnen we een snack bedenken die lekker én gezond is? Daar kun je flink wat middagen mee vullen.

 

Opdrachten uit een echt bedrijf.

  
 Wat het zo echt maakt is dat de opdrachten komen uit een echt bedrijf. Het is dus geen verzonnen opdracht, maar het is echt een bestaand probleem wat onderzocht dient te worden. Je gaat ook naar het bedrijf toe en aan het eind van het project presenteer je jullie ideeën en prototype aan de opdrachtgever van het bedrijf. Je zult niet de eerste zijn van wie zijn ontwerp daadwerkelijk in productie wordt genomen!
 

Naast de beoordeling van de eindresultaten wordt er bij het technasium ook veel gekeken naar hoe je werkt. Hoe ging de samenwerking? Kon je goed plannen & organiseren? Wat zou je de volgende keer misschien anders doen?