Omhoog
Aanmelden

Wonen in Tilburg

Jongerenpanel

De gemeente Tilburg is benieuwd naar het oordeel van jongeren over zaken die hen aangaan. Denk aan onderwerpen zoals uitgaan en veiligheid, sporten, school en studie, bijbaantjes, huisvesting, evenementen, het culturele aanbod, de arbeidsmarkt enzovoorts. Daarom heeft de gemeente het Jongerenpanel opgericht. De werkwijze is vergelijkbaar met het Burgerpanel Tilburg. Jongeren kunnen via een enquête op internet hun mening geven over een aantal onderwerpen.
De bedoeling is om het jongerenpanel ongeveer 2 keer per jaar via internet een enquête in te laten vullen. De vragenlijsten worden opgesteld in samenwerking met onder andere de studentenraad. Het studentenpanel is samengevoegd bij het jongerenpanel. Zo wordt een grotere groep jongeren bereikt waarmee ook verschillende onderwerpen aan bod kunnen komen.

Is jouw maand ook altijd iets te lang?
Het eerste onderzoek dat verstuurd is naar het Jongerenpanel gaat over armoede. Wanneer zijn mensen arm volgens jongeren? Waar moeten deze mensen volgens hen terecht kunnen en wat kan de gemeente tegen armoede doen? Dit soort vragen legt de gemeente voor in het onderzoek.

De resultaten worden begin december op deze pagina gezet en worden door de gemeente gebruikt voor het nieuwe beleidskader armoedebeleid.

Resultaten
De afgelopen periode zijn diverse enquêtes gehouden onder de vlag van het Studentenpanel. De resultaten zijn via onderstaande link in pdf formaat te downloaden.

Aanmelden Jongerenpanel: doe mee en win

Jongeren (12-24 jaar) kunnen zich aanmelden voor het jongerenpanel door onderstaand e-mailformulier in te vullen. Maak door het aanmelden kans op bioscoopkaarten. Bij ieder onderzoek zijn ook leuke prijzen te winnen.