​Cobbenhagen Academy Verrijkingsklas 2016-2017

Komend schooljaar 2016/2017 organiseert het Cobbenhagenlyceum weer de "CobbenhagenAcademy". Afgelopen schooljaar hebben we dit voor het eerst gedaan en dit is een succes gebleken.  Het is een verrijkingsklas voor de betere groep 8 leerling. Tien woensdagochtenden zal deze talentvolle leerling in een activerend project uitgedaagd worden zichzelf te overstijgen.

Let wel: Deze ochtenden zijn enkel voor de betere groep 8 leerling. De reguliere kennismakingsmiddagen voor TTO, Technasium etc. zijn er natuurlijk ook. Deze vind je bij ‘snuffeldagen’ op de site.

De verrijkingslessen zullen gebeuren vanuit persoonlijke aandacht voor de leerling (dus niet grootschalig) én vanuit onze kracht: technasium, tweetalig onderwijs en competentiegericht onderwijs. Er  zal een sterk beroep worden gedaan op competenties zoals samenwerken, onderzoek doen, reflecteren, problemen oplossen en kritisch denken. We kiezen voor een projectmatige aanpak waarbij je actief onderzoekend aan het werk  gaat. Het zalje dus niet aan komen waaien en je zult zelf verantwoordelijk zijn voor het niveau en het resultaat van je project.
 
Voor ons geldt: The sky is the limit!
 
 Coaching en begeleiding van de leerlingen staan bij ons uiteraard hoog in het vaandel.  Het gaat om het individuele leertraject van de kinderen.
 

2-future-of-food.jpg

 


"Hoe kunnen we de wereld over 50 jaar van voldoende goed voedsel voorzien?": Deze vraag staat centraal tijdens de verrijkingsochtenen. Een project dat globale problematiek, verdieping in voeding en hieruit volgende duurzaamheidsvraagstukken niet schuwt. Er wordt een beroep gedaan op bèta-technische, talige en creatieve vaardigheden van de leerlingen.
 
 
  
Data: Binnenkort volgende specifieke data maar het gaat om 10 woensdagochtenen in november, december, januari en februari. Telkens van 9.00u tot 12.00u. 
 
Uiteindelijk presenteer je het project voor de school, ouders en mogelijke opdrachtgevers.
 
Aanmelden?   Lijkt je dit een interessant project en durf jij het aan om eens echt uitgedaagd te worden?  Meld je dan bij je groep 8 docent. Hij of zij kan je aanmelden via de POVO-site.  Wacht niet te lang want voor dit project kunnen wij 30 leerlingen ontvangen. Ben er dus snel bij!

Wij kijken al uit naar het project en hopen een enthousiaste club leerlingen te mogen ontvangen.